En-Bi-Si: Istraga bolesti američkih diplomata – Rusija upletena

Istraga američkih službi o tajanstvenoj bolesti njihovog diplomatskog osoblja na Kubi i Kini pokazuje da je Rusija glavni osumnjičeni, prenosi En-Bi-Si.

Ta televizija je, pozivajući se na nekoliko neimenovanih zvaničnika, navela da Ef-Bi-Aj, CIA i druge američke agencije ukazuju na upletenost Rusije, ali da dokazi nisu dovoljni da bi SAD tu zemlju javno proglasile odgovornom.

Američki zvaničnici su u julu saopštili da istražuju zdravstvene probleme u ambasadi na Kubi i da ne znaju šta je u pozadini tajanstvene bolesti, koja je počela 2016. i zarazila 26 članova diplomatskog osoblja.

Simptomi su gubitak sluha, zujanje u ušima, vrtoglavica, glavobolja i umor, što spada u "blažu traumatsku povredu mozga", saopštili su tada zvaničnici Stejt dipartmenta.

Kubanske vlasti, koje sprovode sopstvenu istragu, negirale su svaku upletenost ili saznanje o tome što je u pozadini tajanstvene bolesti.

Prema navodima En-Bi-Sija, SAD veruju da su protiv njihovih diplomata upotrebljena sofisticirana elektromagnetna oružja, "možda zajedno s drugim tehnologijama".

broj komentara 13 pošalji komentar
(sreda, 12. sep 2018, 11:31)
milan lala [neregistrovani]

Vreme je za otreznjenje

Nece pomoci izmisljene optuzbe i napadi na Rusiju da se sacuva zapadna globalna hegemonija . Proces raspada zapadne hegemonije je nezaustavljiv . Vreme je za zapadno otreznjenje , prihvatanje stvarnosti i pocetak stvaranja novih pravednijih globalni odnosa .

(sreda, 12. sep 2018, 09:58)
anonymous [neregistrovani]

bivsa imperija

Ja sam opsednut pravdom i istinom i vidim da ovde osim
"sa velikom verovatnocom" nema nista drugo.Pravda i istina,sta je to?

(sreda, 12. sep 2018, 07:26)
anonymous [neregistrovani]

Иста "кухиња" је Садама Хисеина оптужила...

...да поседује оружје за масовно уништење... знамо како је прошао он и ирачки народ! У питању су опасне оптужбе и намере, а Русија је ипак нуклеарна сила...

(sreda, 12. sep 2018, 07:02)
anonymous [neregistrovani]

Strah

Ja bih rekao da je prosto strah u pitanju...

(sreda, 12. sep 2018, 04:56)
Dragan S [neregistrovani]

Ovi stvarno nisu pri sebi

Pa kazu , sumnjaju da je upletena Rusija ali nemaju dovoljno dokaza . Trebali bi se zapitati posle ovoga, dali su oni koji su Rusiu osumnjicili psihicki oboleli ili su pod dejstvom nekih droga.

(sreda, 12. sep 2018, 04:52)
nb [neregistrovani]

Danas je "moderno" reci Rusi...

...su krivi za sve sto njima ne ide dobro. Samo okrive Ruse i stvar resena. Ne trebaju im dokazi. To je veoma opasno ciniti, ali...

(sreda, 12. sep 2018, 02:11)
anonymous [neregistrovani]

Zamisli slucajnost

I meni posle bombardovanja stalno zuji u usima, preumoran sam jer moram da radim 3 posla da bih se prehranio, imam vrtoglavice, a u nekim trenucima gubim i sluh, a glavobolja je toliko postala sastavni deo mog zivota da mi je cudno kada prestane.

(sreda, 12. sep 2018, 01:21)
anonymous [neregistrovani]

Ne definitivno je amerika

prolupala, u zabludi je i razbolela se od rusije. Ona svuda vidi rusiju kao neprijatelja, a takvo ponasanje je za psihijatriju. Vi ste toliko imali strah od komunizma da ste ubili svog predsednika Kenedija, objavili da je to rus uradio i odmah neku godinu krenuli na vijetnam. Tu ste zapoceli ne hladni nego ledeni rat protiv rusije, taj trenutak je bio pocetak ovog zla koji se vuce do danas. Ocrnili ste ovu planetu vasom NEdemokratijom, ljudskm pravima itd Sada se bunite ako vam sude u Hegu za zlocine, vec pocinjete da pretite...kakav ste vi to narod, ubijate i porobljavate druge narode, sve saljete na medjunarodni sud, koji tad priznajete a kada ste vi u pitanju taj sud je ne legalan, vi ste jedan veliki cirkus drzava...

(sreda, 12. sep 2018, 00:53)
anonymous [neregistrovani]

e sad..

Та телевизија је, позивајући се на неколико неименованих званичника, навела да Еф-Би-Ај, ЦИА и друге америчке агенције указују на уплетеност Русије, али да докази нису довољни да би САД ту земљу јавно прогласиле одговорном...a sta je zaista javno ako ovo nije???...

(utorak, 11. sep 2018, 23:50)
anonymous [neregistrovani]

Opsednutost?

Nismo mi opsednuti Rusijom. Istorija samo pokazuje koliko nam je puta pomogla kroz istoriju, pa se privrženost istoj sama nameće.