Moskva: Snima se izrežirani hemijski napad u Siriji

Snimanje izrežiranog hemijskog napada koji je navodno izvela sirijska vojska protiv civila već je u toku u Idlibu, uz pomoć terorista, saopštio je novinarima Ruski centar Ministarstva odbrane za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji.

Na osnovu podataka dobijenih od građana oblasti Idlib, trenutno se snima izrežirana provokacija navodnog hemijskog napada koji je izvela sirijska vojska protiv civila u Džisr Aš-Šuguru, naveo je Centar.

U saopštenju se dodaje da je u Džisr Aš-Šugur stiglo nekoliko bliskoistočnih TV kanala, kao i vodeći regionalni američki TV kanal radi pravljenja izrežiranog snimka, preneo je Tas.

Scenario izrežiranog snimka sastoji se od pružanja pomoći građanima Džisr Aš-Šugura i aktivistima civilne odbrane (takozvanim Belim šlemovima) nakon navodne upotrebe takozvanih barel bombi sa toksičnim supstancama.

Ekstremisti su jutros isporučili dva uzorka sa otrovnom supstancom uključujući hlor da bi obezbedili da snimanje izgleda "prirodno", saopštio je Centar.

Ruska vojska navodi da će svi ti video-materijali biti poslati u uredničke kancelarije TV kanala nakon što budu postavljeni na društvenim mrežama.

Rusko Ministarstvo odbrane je u avgustu upozorilo da ekstremisti, zajedno sa britanskim obaveštajnim službama, pripremaju izrežirani napad hemijskim oružjem u oblasti Idlib, kako bi za to okrivili sirijsku vladu, što bi bio izgovor za napad na vladine objekte.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 13. sep 2018, 10:35)
anonymous [neregistrovani]

Sada smisljaju jos kakvu kaznu da sprovedu oruzanu

Iscekujemo objavu snimljenog materijala sa jadnom decom.

(utorak, 11. sep 2018, 21:06)
Dragan S [neregistrovani]

praksa

A ovi nastavljaju sa praksom da hiljadu puta pomenuta laz na kraju pocinje da zvuci istinito.To rade svgda , pa radili su i kod nas , Markale , Racak i niz drugih dogadjaja sa kojima su manipulisali.

(utorak, 11. sep 2018, 19:53)
anonymous [neregistrovani]

Pa dokle bre???

Zar svetu nije dosta njihovih podmetanja???