Han: Pristupni pregovori će ubuduće trajati duže

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ukazuje da će pristupni pregovori u budućnosti duže trajati nego što je ranije bio slučaj.

U intervjuu austrijskom dnevniku Tiroler tagescajtung, Han je istakao da će ubuduće "kvalitet biti ispred brzine".

Rekao je da su članstva zemalja kao što su Mađarska i Rumunija "mnogo toga pokazala".

"Na kraju bolnog procesa građani žele vladavinu prava, kao što se videlo na protestima u Rumuniji protiv korupcije", naveo je Han.

Rekao je da je EU izvukla pouke iz dosadašnjih pristupnih procesa.

"Procesi koje podstičemo na Zapadnom Balkanu trebalo bi da dobiju mnogo veći nivo nepovratnosti kada je reč o uspostavljanju vladavine prava i borbi protiv korupcije", objasnio je Han.

Evropski komesar je, kada je reč o glasinama da će poslanik u Evropskom parlamentu Otmar Karas biti glavni favorit za sledećeg komesara iz Austrije, rekao da se ne bavi time.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво