Rjapkov: Mekejn posvećen protivnik, zaslužuje poštovanje

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov nazvao je američkog senatora Džona Mekejna, koji je preminuo u subotu, simbolom snaga koje se protive Rusiji i "posvećenim protivnikom", navodeći da zaslužuje poštovanje, čak i u Rusiji.

Rjapkov je rekao da se Moskva ne plaši novog američkog predloga zakona o sankcijama Rusiji, koji su izradili Mekejn i drugi poslanici, prenosi Tas.

"Bez obzira na to koliko jako američki poslanici, izrađujući predloge zakona da ponize i oslabe Rusiju, pokušavaju da nas zastraše – a biće mnogo takvih pokušaja, mi ćemo se držati svojih pozicija", rekao je Rjapkov.

Kako je dodao, "oni su zatvorenici sopstvenih iluzija da je moguće slomiti Rusiji i naterati je da napusti svoje principijalne pristupe, zasnovane na poštovanju međunarodnog prava i uzajamnim interesima".

"Ipak, mi ćemo nastaviti da dokazujemo da oni greše i rečima i delima. Na kraju dana, nateraćemo ih da nas poštuju i uzimaju naše mišljenje u obzir", rekao je Rjapkov.

On je u emisiji na televiziji Rusija 1 rekao da smrt Mekejna, koji je bio jedan od onih koji su inicirali uvođenje sankcija Moskvi, neće umanjiti antirusku politiku Vašingtona.

"Uvek sam se vodio drevnom izrekom, koja glasi 'govori dobro o pokojnicima ili nemoj reći ništa'. Ovo nije o Mekejnu. Mnogo je političara poput njega koji utiču na atmosferu u SAD. Ne mislim da će talas mržnje prema Rusiji koji su izazvali izbledeti sa Mekejnovom smrću", rekao je Rjapkov.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије