Masovna pucnjava na Floridi, nekoliko mrtvih

Tokom turnira u igranju video-igrica u Džeksonvilu došlo je do masovne pucnjave u kojoj je ubijeno nekoliko osoba. Mediji javljaju da je ubijeno četvoro, a ranjeno najmanje sedmoro. Napadač je takođe mrtav, potvrdio lokalni šerif. Građanima savetovano da izbegavaju tu oblast.

23.00 – Napad izvršio jedan muškarac, belac, i on je mrtav, rekao je šerif Džeksonvila i dodao da se radi na njegovoj identifikaciji, prenose američki mediji.

22.00 – Ubijene četiri osobe, javlja Si-En-En pozivajući se na policijske izvore.

21.40 – Policija pretražuje oblast, ljudima koji su se sakrili nakon pucnjave poručeno da ostanu tu gde jesu, javljaju američki mediji.

20.55 – Jedan osumnjičeni je mrtav, nepoznato da li je bilo još napadača, javlja Rojters.

Kancelarija šerifa u Džeksonvilu potvrdila je da ima nekoliko žrtava u masovnoj pucnjavi na turniru u igranju video-igrica, ali tačan broj poginulih i povređenih nije saopšten.

Šerif Majk Vilijams je na pres-konferenciji rekao da se još radi na identifikaciji osumnjičenog za kog je samo naveo da je belac.

"Imamo jednog osumnjičenog u ovom slučaju. On je preminuo na licu mesta", naveo je šerif Majk Vilijams, prenosi Si-En-En.

Vilijams nije želeo da spekuliše o tome da li je napadač iz Džeksonvila ili nekog drugog grada, a nije izneo ni podatke o broju i žrtvama napada.

Pozivajući se na neimenovane izvore, AP prenosi da su četiri osobe ubijene i da se osumnjičeni ubio.

Pozivajući se na policijske izvore, Si-En-En takođe navodi da je ubijeno najmanje četvoro, a da je sedmoro ranjenih. Lokalni mediji javljaju da je povređeno 10 osoba.

Povređeni su prevezeni u bolnicu, a policija pretražuje teren.

Pretpostavlja se da su se mnogi koji su se zatekli u ovoj oblasti sakrili nakon pucnjave, a policija im je poručila da ostanu tu gde jesu i sačekaju da neko od nadležnih dođe do njih, prenosi Si-Bi-Es.

Ju-Es-Ej tudej prenosi da se pucnjava dogodila tokom održavanja turnira u igranju video-igrice "Madden NFL 2019".

Turnir je, kako navodi En-Bi-Si, održan u jednoj piceriji u tržnom centru u Džeksonvilu.

Prenošen je uživo preko interneta, tako da se na objavljenim snimcima na društvenim mrežama vidi trenutak kada se začulo nekoliko pucnjeva.

Na videu se vidi i kako igrači reaguju na pucnje, a čuju se i krici pre nego što je snimak prekinut.

Jedan od svedoka kaže da se čulo oko 20 pucnjeva.

Lokalni mediji javljaju da su na lice mesta stigla nekoliko vozila hitne pomoći, vatrogasci i policija, kao i da su blokirani putevi oko ove zone u centru grada.

Kancelarija šerifa je na Tviteru pozvala građane da izbegavaju tu oblast.

Američki predsednik Donald Tramp obavešten je o pucnjavi, a iz Bele kuće saopštili su da prate situaciju u Džeksonvilu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара