UNHCR poziva članice EU da hitno prime migrante sa broda u Italiji

Visoki komesarijat UN za izbeglice apelovao je na države članice EU da preuzmu odgovornost za 150 migranata koji se nalaze na brodu italijanske obalske straže u luci u Kataniji, na Siciliji.

Mnogi od 150 migranata juče su stupili u štrajk glađu, jer Italija ne dozvoljava da se iskrcaju na Siciliji pre nego što članice EU ne obećaju da će ih primiti.

UNHCR je pozvao članice EU da hitno prime neke od migranata sa tog broda, a vlasti Italije da u međuvremenu omoguće migrantima da napuste brod.

Migranti su spaseni 16. avgusta sa broda koji je tonuo u Sredozemlju. Većina migranata je iz Eritreje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво