Italija, migranti blokirani na brodu počeli štrajk glađu

Spaseni migranti počeli su štrajk glađu na brodu obalske straže u luci na Siciliji, jer im italijanska vlada ne dozvoljava iskrcavanje, izjavio je opozicioni poslanik.

Senator opozicije David Faraone, koji je juče posetio migrante na brodu "Dičioti", napisao je na Tviteru da su mu lučki zvaničnici iz luke Katanja rekli da "postoje tenzije" na brodu, i da su migranti prestali da jedu negodujući zbog odluke italijanske vlade da im ne dozvoli iskrcavanje, prenosi agencija AP.

Migranti su spaseni 16. avgusta u Sredozemnom moru, a njih 150 je i dalje na brodu, dok je maloletnicima i bolesnima u proteklim danima dozvoljeno iskrcavanje.

Televizija Skaj TG24 javlja da su pojedine žene na brodu danas ručale, ali da su muškarci odbili da jedu.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je rekao da se sve članice EU moraju obavezati da će preuzeti migrante pre nego dobiju dozvolu za iskrcavanje. Većina migranata je iz Eritreje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво