Konte: Spremaju se kazne zbog rušenja mosta u Đenovi

Italijanska vlada radi na kaznama koje bi mogle da se primene protiv grupacije "Atlantija", zbog tragičnog rušenja mosta u Đenovi, rekao je italijanski premijer Đuzepe Konte.

"Taj predmet (o kaznama) je u mojoj torbi i putuje sa mnom poslednjih nekoliko dana", rekao je Konte u intervjuu za Korijere dela Sera, prenela je agencija Rojters.

Konte je rekao da je 500 miliona evra, koliko je ponudila grupacija "Atlantija" za pomoć žrtvama nesreće, skromna cifra.

"Oni bi mogli da učetvorostruče tu sumu u međuvremenu", istakao je italijanski premijer. 

Upitan da li vlada planira da nacionalizuje sektor koncesija za auto-puteve, Konte je rekao da vlada proučava najbolji način da se zadovolji javni interes. 

Kako je rekao, Rim je već dobio alternativne ponude od "Atlantije" o obnavljanju mosta.

Operator "Austrada pet l'Italia", koji je u sastavu grupacije "Atlantija", rukovodio je mostom u Đenovi, koji se srušio prošle sedmice.

Italijanski stručnjaci su utvrdili još početkom godine da je korozija na metalnim kablovima na nadvožnjaku u Đenovi oslabila čvrstinu konstrukcije i nosivost za čak 20 odsto.

Nalaz je objavljen nekoliko meseci pre nego što se deo tog nadvožnjaka srušio i odneo 43 života. I pored tih nalaza, ni resorsno ministarstvo, ni kompanija "Autostrada", zadužena za održavanje auto-puta, nisu smatrali neophodnim da ograniče saobraćaj ili da ga preusmere. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара