Zarif: SAD neće uspeti da sruše vlast u Iranu

Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif poručio je da Grupa za akciju u Iranu, nedavno formirana u američkom Stejt departmentu, ima za cilj rušenje vlasti u toj zemlji, ali da SAD u tome neće imati uspeha.

"Pre 65 godina SAD su svrgnule demokratski izabranu vladu Muhameda Mosadega, uspostavljena je diktatura, a Iranci su bili potčinjeni sledećih 25 godina. Sada Grupa za akciju sanja o tome da uradi isto kroz pritisak, dezinformacije, demagogiju. Nikad više", napisao je Zarif na Tviteru.

Američki državni sekretar Majk Pompeo imenovao je u četvrtak visokog političkog savetnika Brajana Huka za specijalnog savetnika u Grupi za akciju u Iranu koja treba da koordinira kampanjom pritiska koju je pokrenuo predsednik SAD protiv Teherana.

Rojters podseća da su SAD 1963. godine pomogle u organizovanju svrgavanja slobodno izabranog premijera Muhameda Mosadega, uspostavivši vlast šaha Muhameda Reze Pahlavija.

On je potom 1979. godine svrgnut u Islamskoj revoluciji.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво