Đenova se oprašta od žrtava tragedije

U Italiji je Dan žalosti zbog pogibije 41 osobe u urušavanju mosta u Đenovi. Njih 18-oro su sahranjeni uz najviše državne počasti, a ispraćaju su prisustvovali predsednik i premijer Italije.

Komemoraciji je u paviljonu Đenovskog sajma, osim rodbine prisustvovao i najviši državni vrh Italije: predsednik Serđo Matarela i premijer Đuzepe Konte. Upućene su reči utehe i saosećanja porodicama.

"Ovo je tragedija koja je dotakla svakoga. I mi smo koristilil most i to je moglo da se desi bilo kome od nas. To se dogodilo našima bližnjima i patimo zbog toga", rekao je biskup Nikolo Anselmi

Rođaci su pre sahrane, postavili fotografije nastradlih. Prvobitni šok zbog tragedije, zamenio je gnev.

"Moj sin nije umro. On je ubijen, jer država ne brine o svojim građanima. I ne samo moj sin, još 40-oro ljudi je mrtvo", rekao je Roberto Batiloro.

Mnogi Đenovljani su odlučili da ne učestvuju u zvaničnom - "državnom danu žalosti". Smatraju da njihovi najbliži treba da budu sahranjeni na privatnoj sahrani.

Nastavljena je potraga za stradalima. Koriste se teška mehanizacija i mašine za raščišćavanje ruševina srušenog nadvožnjaka u Đenovi. Italijanski mediji prenose da su izvučena još tri tela, čime se broj žrtava povećao na 41. 

Agencija Ansa navodi da su tela, najverovatnije porodice koja je pošla na odmor, pronađena u smrskanim kolima ispod betonskog bloka. Zbog urušavanja mosta Morandi - otkazana je sutrašnja utakmica Đenova i Sampdorija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара