Automobil probio ogradu Britanskog parlamenta, dve osobe povređene

Muškarac koji je kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade Britanskog parlamenta uhapšen je kao osoba osumnjičena za terorizam, a taj incident, u kojem su dve osobe povređene, istražuje se kao akt terorizma, saopštila je policija. Na mestu na kom se incident dogodio nije pronađeno oružje.

U 7.37 po lokalnom vremenu, vozač automobila srebrno-sive boje, koji se kretao ulicom koja vodi pored zgrada Britanskog parlamenta, udario je u biciklistu koji je vozio u suprotnom smeru. Potom se zakucao u obližnju bezbednosnu barijeru. 

Vozač je uhapšen. Društvenim mrežama širi se njegova fotografija sa lisicama na rukama u trenutku hapšenja.

Londonska hitna pomoć potvrdila je da je dvoje lakše povređenih prebačeno u bolnicu. Deo grada između Parlamenta, ulice Dauning i sedišta vlade odsečen je od saobraćaja policijskim kordonom.

Na licu mesta je i dalje desetak policijskih automobila, kao i nekoliko kola hitne pomoći, a zatvorena je i obližnja stanica metroa.

Svedoci navode da se vozilo kretalo preko dozvoljene brzine, i nije imalo registarske tablice. Očevici tvrde da je za sada neidentifikovani vozač namerno udarilo u biciklistu koji mu je dolazio u susret.

Međutim, i dalje nije jasno da li je sve vreme imao nameru da udari u barijeru od čelika i betona, koja štiti ulaz za vozila Doma lordova, kao i ulaz za građane u Britanski parlament.

Bezbednosne barijere su inače ojačane posle terorističkog napada na London bridžu, koji se dogodio 5. juna prošle godine. Samo nekoliko meseci ranije, 22. marta, Britanac Halid Masud kolima je sekao građane duž Vestminsterskog mosta, koji vodi ka zgradama Parlamenta.

Usmrtio je četvoro, ranio preko pedeset ljudi da bi potom kolima uleteo u dvorište Parlamenta i nožem smrtno ranio policajca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво