Obolelom od karcinoma "Monsanto" treba da plati 290 miliona dolara

Sud u San Francisku naložio je kompaniji "Monsanto" koja se bavi biotehnologijom da plati skoro 290 miliona dolara odštete Divejnu Džonsonu, obolelom od karcinoma, jer ga nije obavestila o rizicima od upotrebe herbicida "raundapa".

Prema odluci sudske porote, "Monsanto" je delovao "zlonamerno" a ovaj herbicid znatno doprineo Džonsonovoj bolesti.

"Ovaj problem je veći od mene. Nadam se da će dobiti odgovarajuću pažnju", rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi AP.

Džonson (46) je u tužbi tražio više od 400 miliona dolara smatrajući da su proizvodi ove kompanije doveli do njegovog karcinoma i da je "Monsanto" svesno prikrivao njihovu opasnost.

Kompanija je najavila žalbu na ovu presudu.

Džonsonova tužba prva je od više hiljada takvih koje su podnete federalnim ili državnim sudovima, a u kojima se tvrdi da herbicid "raundap" izaziva kancer, što "Monsanto" negira.

broj komentara 7 pošalji komentar
(subota, 11. avg 2018, 20:01)
Protivnik lupanja! [neregistrovani]

Mnogo mu sad vrede pare!

Zdravlje se ne kupuje!

(subota, 11. avg 2018, 16:42)
Sara [neregistrovani]

Monsanto

Oni proizvode GMO hranu. U Srbiju su se uvukli kada je pocelo bombardovanje

(subota, 11. avg 2018, 15:19)
anonymous [neregistrovani]

Herbicidi

Sve su to otrovi koji pre ili kasnije izazivaju niz bolesti. Treba uzgajati organsku hranu I koristiti organske zastitne mere za poljoprivredu. Ovako ce za 10 God svaki covek imati kancer.

(subota, 11. avg 2018, 15:13)
anonymous [neregistrovani]

Roundup

Gotovo svaki Amerikanac koristi ovaj preparat kada vikendima kose travnjake ispred svojih kuća. Gotovo niko od njih nije svestan koliko je ova hemikalija opasna i po njih i po životnu sredinu. U suštini ih i ne zanima.

(subota, 11. avg 2018, 14:40)
anonymous [neregistrovani]

nejasno

vise puta sam upotrebljavao ovaj preparat,vrlo je efikasan za panjeve jedino ako je uzimao hranu prljavim rukama pa pojeo taj herbicid,svaki ovakav proizvod je otrovan,normalno/

(subota, 11. avg 2018, 13:47)
anonymous [neregistrovani]

herbicid

ovaj proizvod se upotrebljava kada se otsece drvo i onda se panj namaze odozgo i ubrzava se njegovo truljenje.normalno je upotreba higijenskih rukavica.

(subota, 11. avg 2018, 11:15)
Воронцов [neregistrovani]

Ето шта производе

И колико људи због тога оболева?