Gloub: Odgovor na Trampov "prljavi rat" protiv štampe

Bostonski "Gloub" pozvao je novine širom SAD da objave uvodnike u kojima će osuditi česte napade predsednika te zemlje Donalda Trampa na medije.

Gloub je apelovao na urednike da 16. avgusta u svojim uvodnicima pruže koordiniran odgovor na, kako je navedeno, "prljavi rat protiv slobode štampe" koji vodi Donald Tramp.

Urednički kolegijumi bi, apeluje bostonski dnevni list, trebalo da se zauzmu za slobodu štampe bez obzira na generalni stav o politici američkog predsednika.

Iz Glouba poručuju da se na desetine medija, među kojima su i visokotiražne i lokalne novine, odazvalo pozivu i da će napisati svoje uvodnike na tu temu.

Tramp medije obično karakteriše kao "lažne vesti", a novinare naziva svojim pravim političkim protivnicima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво