Francuska, uhapšeno dvoje zbog izlaganja kampa opasnosti

Francusko tužilaštvo saopštilo je da je policija uhapsila dvoje zaposlenih u nemačkoj agenciji koja upravlja kampom na jugu Francuske, iz koga su, zbog poplava, evakuisani mnogi turisti, a jedna osoba se vodi kao nestala.

Tužilac u Nimu, Erik Morel rekao je za BFM da policija saslušava dva službenika "zbog toga što je kamp, uprkos upozorenju vlasti, smešten na lokaciju koja je izložena riziku od poplava".

Kako javlja AP, iz kampa je evakuisano 119 dece, mahom iz Nemačke, nakon što se izlila obližnja reka.

Stotine spasilaca je uz pomoć helikoptera evakuisalo oko 1.600 osoba, od kojih su većina bili kamperi u departmanima Gar, Ardeš i Drom, na jugu Francuske, gde su obilne kiše izazvale poplave, a reke i potoke pretvorile u bujice, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Najviši regionalni zvničnik, Tjeri Duse, rekao je za francuski kanal BFM TV da je iz pet kampova evakuisano oko 750 osoba.

Kako se navodi, angažovan je i tim ronilaca, jer je prijavljen nestanak muškarca iz Nemačke (70), koji je radio kao kontrolor u kampu Sen Žilijen de Perolas, i za koga se pretpostavlja da su ga odnele vode dok se nalazio u svom automobilu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи