Polovina Britanaca za novi referendum

Ukoliko se pregovori oko Bregzita završe bez sporazuma, polovina građana Velike Britanije smatra da bi trebalo orgnizovati referendum o konačnoj odluci da li treba napustiti EU, pokazalo je najnovije istraživanje u kome je učestvovalo više od 10.000 građana.

Kako se pokazalo, duplo više građana smatra da je bolje organizovati referendum, nego tu odluku prepustiti parlamentu, prenosi Rojters.

Istraživanje grupe "Ljudi glasaju" sprovedeno je od 31. jula do 7. avgusta i pokazalo je da 45 odsto građana podržava referendum po završetku pregovora, dok se tome protivi 34 odsto.

Na pitanje ko bi trebalo da odluči o ostanku ili napuštanju EU, 50 odsto je istaklo da smatra da to treba da učine građani na referendumu, a 25 odsto da to treba da učini parlament.

Prema istraživanju, 74 odsto ispitanika smatra da se pregovori Velike Britanije i EU loše odvijaju, a 68 odsto njih misli da će Britanija loše proći.

Britanska premijerka Tereza Mej više puta je odbila još jedno javno izjašnjavanje o Bregzitu, rekavši da se javnost o tome izjasnila na referendumu održanom 23. juna 2016. godine, na kome je 51,9 odsto glasača izglasalo napuštanje EU.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 10. avg 2018, 14:14)
anonymous [neregistrovani]

polovina nesto hoce

Ona druga polovina je imala malu vecinu i to je zavrseno. Engleska se izjasnila.

(petak, 10. avg 2018, 10:18)
anonymous [neregistrovani]

Kom srbinu treba...???

Njihov novi referendum.....

(petak, 10. avg 2018, 09:49)
anonymous [neregistrovani]

Srećan odlazak

Рекли сте не Европи па срећан вам пут. Нека вам је лепа кућа

(petak, 10. avg 2018, 09:40)
anonymous [neregistrovani]

????

Па зар није већ био референдум и парламент ради по резултатима тог референдума?Ово већ постаје зона сумрака и цивилизација зомбија.Јел неко тим Британцима објаснио да је био референдум?Па кад на силу протерају "одговарајући" резултат онда ће то да прогласе "победом демократије".Боже, саклони овакве мудрости!