Avganistan, upad talibana u strateški važan grad

Naoružani talibanski borci napali su grad Gazni u centralnom Avganistanu, pucajući na kuće i prodavnice i preuzeli kontrolu u nekim delovima centra grada, saopštili su zvaničnici.

Napad na strateški grad koji se nalazi na glavnom putu između Kabula i južnog Avganistana predstavlja demonstraciju snage u trenutku kada su sve jače spekulacije o mogućem prekidu vatre tokom verskog praznika ovog meseca, prenosi Rojters.

Sukobi između vladinih snaga i talibana počeo je oko dva sata ujutru, po lokalnom vremenu, i primorao zvaničnike da zatvore auto put koji povezuje Kabul i severoistok zemlje.

"Talibani su ispalili rakete blizu stambene i poslovne četvrti. Već osam sati pucnjava ne prestaje", rekao je viši zvaničnik u Gazni i dodao da je opasno za ljude da izlaze iz svojih kuća.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid izjavio je da su oni preuzeli delove grada i da su mnogi poginuli.

Agencija AP prenosi da je u sukobu ubijeno najmanje 14 policajaca.

Kako se navodi, povređeno je najmanje 20 osoba, a primećen je i određeni broj talibanskih boraca koji su ubijeni u sukobu, a čija tela se još nalaze na ulicama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво