Porodica ubijene malteške novinarke traži dodatnu istragu

Porodica ubijene malteške novinarke Dafne Karuane Galicije poziva na punu istragu o njenoj smrti, kako bi se utvrdilo da li je moglo da se učini više da se spase njen život.

Sin istraživačke novinarke, koja je 16. oktobra prošle godine ubijena bombom podmetnutom u njen automobil, rekao je za Bi-Bi-Si da je istraga o njenoj smrti previše uska i fokusirana samo na način na koji je ona ubijena, a ne na pitanje ko stoji iza toga.

Novinarkin sin, Pol Karuana Galicija, zatražio je istragu o akcijama, kako je naveo, malteške "mafijaške države", prenosi AP.

Advokati novinarkine porodice podneli su malteškim vlastima dugačak pravni dokument u kojem navode propuste u istrazi.

Ukoliko Malta ne bude odgovorila na njihov zahtev, članovi porodice nameravaju da se obrate Evropskom sudu za ljudska prava.

Inače, za ubistvo novinarke vlasti su naložile suđenje trojici malteških državljana, koji su uhapšeni krajem prošle godine.

Oni su optuženi da su postavili eksploziv pod automobil novinarke koja je pisala o slučajevima korupcije.

Policija je tada saopštila da je ubistvo naručio neko drugi.

Datum suđenja trojici optuženih još uvek nije određen, a oni su se pred sudijama izjasnili da nisu krivi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво