Estonija, španski "jurofajter" izgubio raketu

Estonska policija i vojska pokrenule su potragu za projektilom koji je nešto ranije u utorak greškom lansiran sa španskog lovca "jurofajter", javljaju lokalni mediji. Nije jasno da li je raketa "vazduh-vazduh" eksplodirala.

Pukovnik estonskog vazduhoplovstva Rivo Valge rekao je da je raketa najverovatnije eksplodirala prilikom udara u tlo, ali da je lokalno stanovništvo upozoreno na moguću opasnost.

Estonski pukovnik je rekao i da istragu u okolnostima koje su prethodile nehotičnom lansiranju rakete vode NATo, Estonija i Španija, navodeći da je ovo prvi ovakav slučaj u baltičkim državama.

Suštinski, projektil koji je greškom ispaljen iz španskog "jurofajtera" ima ugrađen uređaj za samouništenje, ali nije jasno da oli je ovaj mehanizam aktiviran ili je projektil pao na zemlju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи