Inspektori OZHO vraćaju se u Britaniju da prikupe još dokaza

Kako bi prikupili još dokaza u okviru istrage o trovanju dvoje Britanaca u junu, koje je izazvano nervnim agensom "novičokom", inspektori Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) vratiće se u Veliku Britaniju.

Kako se navodi u saopštenju te međunarodne organizacije, tim za tehničku pomoć će prikupiti dodatne uzorke i poslati ih na analizu u određene labaratorije, prenosi AP.

Rojters podseća da je u julu britanska vlada zatražila od OZHO da nezavisno identifikuje supstancu, za koju su britanske vlasti utvrdile da je novičok, odnosno nervni agens koji je upotrebljen i u martu prilikom trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

Britanija je okrivila Rusiju za trovanje Sergeja i Julije Skripalj, a Moskva negira te optužbe.

Britancima Čarlsu Rouliju (45) i njegovoj partnerki Douni Stardžes (44), pozlilo je u junu u Ejmsberiju, nakon što su bili izloženi otrovu, u blizini mesta u kojem su otrovani i Sergej i Julija Skripalj.

Stardžesova je preminula, a Rouli se oporavio i 20. jula je pušten iz bolnice.

Odluka OZHO da se vrati u Britaniju usledila je nakon što je list Gardijan objavio, pozivajući se na vladine izvore, da se Britanija sprema da od Rusije zatraži izručenje dvojice osumnjičenih za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи