Da li je Melanija simbol otpora Trampu?

Američka prva dama Melanija Tramp se svojim izjavama, modnim izborima ili pak iznenadnim ćutanjem, diskretno ali planski, distancira od svog supruga predsednika SAD Donalda Trampa, pazeći da ga ne kritikuje direktno, ali jasno stavljajući do znanja da se sa njim ne slaže.

Melanija je na Tviteru objavila da je razočarana politikom prisilnih razdvajanja porodica migranata na granici, koju sprovodi Trampova administracija, a potom je posetila raseljenu decu, što je korak kakav predsednik nije preduzeo, primećuje AP.

U trenutku kada joj se suprug ponovo našao "pod lupom" zbog navodne afere s porno glumicom Stormi Danijels, ona je naprosto nestala iz javnosti.

A kad je reč o medijima, stalno gorućoj temi u SAD i šire s obzirom na odnose Donalda Trampa s novinskim kućama i njihovim predstavnicima, prva dama je, posredstvom svoje portparolke, poručila da će na televiziji gledati šta joj je volja, pa čak i kablovski TV kanal koji je često na dnu Trampove medijske lestvice.

Najnoviji primer puta kojim Melanija sve češće kreće, distancirajući se od Trampa, jeste njen odgovor na predsednikove kritike upućene superzvezdi NBA Lebronu Džejmsu, čiju je inteligenciju ismejao u reagovanju na njegov intervju za Si-En-En

I ovog puta je Melanijina portparolka Stefani Grišam brzo novinarima rekla da "Lebron Džejms izgleda radi na dobrim stvarima u korist buduće generacije" te da je prva dama raspoložena da poseti njegovu novu školu za decu pod rizikom.

Ova izjava očigledno ima za cilj da Melanijine poglede odvoji od predsednikovih, s tim da, ipak, ne sadrži ni najmanju kritiku na račun predsednika, čije čak ni ime ne pominje, konstatuje AP.

Melanija Tramp, koja se puna 24 dana nije pojavila u javnosti nakon operacije bubrega u maju, takođe je izbegla neke od tradicionalnih dužnosti prve dame, a u zenitu "sage" o Trampu i Danijelsovoj, u januaru, nije se sa njim pojavila u Davosu.

Tada je njen kabinet odbio da obrazloži zašto se nije pojavila, što inače nije uobičajena praksa, te su posmatrači mogli da, do mile volje, izvlače sopstvene zaključke.

Iako Melanijini postupci nisu oličenje glasnog prkosa, ipak isrctavaju njen zasebni put privlačeći pažnju, zbog čega neki, naročito u levici, u njoj vide skriveni simbol "otpora".

Za druge, pak, pomenuti Melanijini potezi nemaju nikakvog značaja, a ni uticaja na njenu duboku povezanost sa predsednikom i njegovom prilično nepopularnom politikom, zaključuje američka agencija.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. avg 2018, 17:46)
anonymous [neregistrovani]

zakljucak

Trazice razvod?

(ponedeljak, 06. avg 2018, 11:42)
anonymous [neregistrovani]

Ako je Hilari bila simbol protiv Bila,...

... onda je I Melanija simbol otpora protiv Trampa. Nesto se ne secam da je Hilari bila "glasna" u podrsci kada su Bila prozivali zbog afera bez presedana u americkoj istoriji.