Medvedev: Ulazak Gruzije u NATO izazvaće užasan konflikt

Ulazak Gruzije u NATO mogao bi da izazove "užasan konflikt" i dovede do katastrofalnih posledica, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Medvedev je u intervjuu za ruski radio Komersant podsetio na oružani sukob između Gruzije i Južne Osetije 2008. godine, koji je, kako je rekao, mogao biti sprečen, prenosi Tas.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je na nedavno održanom samitu te Alijanse u Briselu, da NATO ima nameru da odobri članstvo Gruziji, ali nije precizirao kada bi to moglo da se dogodi.

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da će Moskva pratiti širenje NATO-a, uključujući i ulazak Gruzije u Alijansu.

broj komentara 22 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. avg 2018, 18:38)
Воронцов [neregistrovani]

Грузија не би ни постојала да није било Руског царства

Ето каква је данас незахвалност.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 18:09)
anonymous [neregistrovani]

Mislim da ce zemlje NATO-a

jednog dana pred istinski "medjunarodni sud pravde" biti osudjene da svim zemljama gde su pocinile stetu to i nadoknade- isplate. Srbiju odnosno SR Jugoslaviju su bombardovali bez mandata UN i naneli joj stetu od 330 milijardi dolara. Ljudske zrtve nemaju cenu i to se ne moze zaboraviti nikad.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 17:37)
anonymous [neregistrovani]

@Pa dal je moguce

U svakom slucaju, bolje se baviti/komentarisati ovakvim temama nego Parovima, Farmama i starletama. A kada cemo mi u Nato? Nikad, a mozda ni tad! Stav vecine gradjana Srbije po pitanju ulaska u Nato je vise nego kristalno jasan.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 17:37)
Toša [neregistrovani]

NATO

A što to interesuje Amerikance (glavne u NATO-u)? Pa neće se rat (konflikt) voditi u Americi, nego će ginuti evropljani.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 17:32)
d.radonjic [neregistrovani]

Hmmm

Sumnjam da bi mi ulaskom u NATO, vratili Kosovo. Amerika i Natovci vise veruju Albancima nego Srbima. Oni su im pouzdan partner i spremni su da ginu za njih. Sto god ide na stetu pravoslavlja oni sa zapada podrzavaju pa cak i "Veliku Albaniju" na stetu Makedonije, Srbije i C.Gore. U svakom slucaju testiraju preko nas trpljivost Rusije. Rusi mogu dugo da trpe al kad krenu, mislim da od mnogih Nato drzava nece ostati nista.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 16:39)
anonymous [neregistrovani]

Pa dal je moguce

Ovoliko komentara za ovakvu vest, auuuuuuu bato, pa mnogo smo bre pametan narod a vidi gde smo. A kad ćemo mi u Nato? Automatski bi nam vratili Kosovo i farsi bi bio kraj

(ponedeljak, 06. avg 2018, 15:38)
anonymous [neregistrovani]

@Ako se Putin

Bas si nasao poredjenje,ovo im je pred vratima,a videli smo kako tada reaguju.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 15:21)
anonymous [neregistrovani]

Izreka

Tresla se gora, rodio se miš.
Dosta s uzbunjivanjem javnosti.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 14:37)
anonymous [neregistrovani]

@Ako ce Putin

Ulazak Crne Gore u Nato ne predstavlja nikakvu pretnju po Rusiju, jedna mini drzavica koja takoreci nema ni vojsku za Ruse predstavlja statisticku gresku. A Vi odmah o kapitulaciji Rusije, mislim sto je mnogo mnogo je. Shvatite da su Rusi vise bili protiv ulaska C. Gore u Nato zbog nas nego zbog njih samih. Nece Rusija kapitulirati zbog toga sto je C. Gora usla u Nato, ali je zato Srbiji 'zabiberena corba' ulaskom Crne Gore u Nato. Mi smo ti koji su trebali da prate ulazak C. Gore u Nato, a ne Rusi jer oni su daleko i toliko su naoruzani da im niko ne moze nista.

(ponedeljak, 06. avg 2018, 14:35)
dobrivoje R. [neregistrovani]

Prijatelji Rusije

Rusija je zemlja pametnih ljudi i mislioca. Nikad ona nije ratovala daleko od kuce pa nece ni sada. To je strategija a ne slabost. Rusija moze intervenisati svuda po svetu ako to zeli, kao u Siriji ali to nije njen stil ratovanja. NATO svojim sirenjem automatski i slabi jer nema dovoljnu udarnu koncentraciju za razliku od Rusije koja je ogromnu snagu skoncentrisala na relativno malom prostoru. Osim toga NATO ima i drugih problema, veliki broj malih zemalja, puno razlicitih jezika, koordinacija izmedju clanica, netrpeljivost izmedju pojedinih clanica....itd. Zato mirno spavajte, znaju Rusi sta rade.