Srušio se avion u švajcarskim Alpima, poginulo 20 osoba

Svih 20 putnika poginulo je kada se avion "Junkers Ju 52" srušio na jugoistoku Švajcarske, saopštila je švajcarska policija.

U nesreći je stradalo jedanaest muškaraca i devet žena, većinom iz Švajcarske, saopštili su zvaničnici, prenosi AP.

Avion je bio vlasnik kompanije "Ju er", koja nudi turistička putovanja u bivšim švajcarskim vojnim avionima.

Prema rečima zvaničnika, avion nije poslao poziv za pomoć, a smatraju da će istraga o uzroku pada aviona biti "relativno komplikovana".

Daniel Kneht iz Agencije za bezbednost saobraćaja Švajcarske rekao je da je avion po svemu sudeći udario gotovo vertikalno u tlo, pri velikoj brzini.

Policija u južnom delu kantona Grubinden saopštila je da se avion, u kojem ima mesta za nekoliko putnika, srušio u švajcarskim Alpima na nadmorskoj visini od 2.540 metara i to u oblast u kojoj je obično puno planinara i u kojoj ima mnogo glečera.

Švajcarski dnevnik Blik je izvestio da su avioni ove kompanije građeni tako da u svaki od njih staje ukupno 17 putnika i tri člana posade.

Švajcarsko civilno vazduhoplovstvo je zatvorilo vazdušni prostor iznad mesta nesreće za letove, navodi agencija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво