Mladić sa Daunovim sindromom ubijen u Švedskoj, nosio igračku pištolj

Švedska policija ubila je mladića (20) sa Daunovim sindromom i oblikom autizma, dok je nosio pištolj igračku, preneli su mediji.

Policija je otvorila vatru na Erika Torela misleći da on u rukama ima pravi pištolj, a celu situaciju nazvali su "pretećom", prenosi Bi-Bi-Si.

Incident se dogodio u četvrtak oko četiri sata ujutru, u okrugu Vasastan u Stokholmu, a nakon što je policija primila dojavu da muškarac ima pištolj.

Na lice mesta došla su tri policajca i približila se Eriku pre nego što su mu naredili da spusti pištolj, za koji su mislili da je pravi.

Nakon toga su ga pogodili iz vatrenog oružja jer, kako su rekli, "ponašao se preteći".

On je prebačen u bolnicu, gde je podlegao ranama.

Majka mladića izjavila je švedskom listu Ekspresen da je igračka pištolj bio poklon i opisala svog sina kao "najljubaznijeg čoveka na svetu".

Nekoliko sati pre ubistva njegov nestanak je prijavljen policiji, ali je njegova majka rekla da je on i ranije nestajao ali su ga pronalazili.

Kako je rekla, mladić je bio ozbiljno onesposobljen i imao je problema sa govorom, čak i kada je koristio reč "mama".

"Ne bi ni muvu povredio", rekla je njegova majka.

O celom slučaju pokrenuta je istraga.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво