Zaharova: SAD podrivaju pregovore o Siriji u Astani

Rusija smatra da SAD pokušavaju da diskredituju pregovore o Siriji u Astani tako što odbijaju da učestvuju na međunarodnim sastancima u Sočiju, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Za žaljenje je to što su SAD odbile da učestvuju na sastancima u Sočiju kao posmatrači, uprkos tome što je zvanični Vašington saopštio da su spremni da promovišu političko rešenje u Siriji.

"Trenutni sastanak u Sočiju posvećen je upravo tome. Pored toga, uvek smo govorili da pregovori u Astani predstavljaju alternativu pregovorima u Ženevi. To se saziva (pregovori u Astani) kako bi se pratio napredak u skladu sa Rezolucijom 2254 Ujedinjenih nacija", rekla je Zaharova, prenosi Tas.

Na dvodnevnom sastanku u Sočiju učestvuju Rusija, Iran i Turska.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво