Španija traži novčanu pomoć od EU

Kao pomoć u odgovoru na rastući priliv migranata na jug Španije, ta zemlja, hitno je zatražila od Evropske komisije 35 miliona evra, a Komisija razmatra taj zahtev.

"Španija je zatražila dodatnu hitnu pomoć, zahtev smo primili i sada ga brzo razmatramo", izjavila je portparolka Komisije Nataša Berto na konferenciji za novinare, prenosi portal Politiko.

Napomenula je da taj trend "nije nov" i da su lideri EU već obećali Španiji veću pomoć na samitu Evropskog saveta u junu.

Od 2016, migranti sve više koriste zapadnomediteransku rutu preko Maroka i Gibraltarskog moreuza, a Španija je sada postala glavna kapija za ulazak u EU sa Mediterana, nakon što su primenjene oštre mere na ruti između Libije i Italije.

Ove godine, do 18. jula, 18.600 migranata stiglo je do Španije iz Maroka, prema podacima Međunarodne organizacije UN za migracije, što je dvostruko više nego u istom periodu lane, ali su ove brojke ipak i dalje manje u poređenju sa brojem migranta koji su 2015. stigli u Grčku.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво