Osuđen na doživotnu robiju

Jedan od najtraženijih Libanaca Jusef al Hadž Dib osuđen je na doživotnu robiju. On je pre dve godine planirao napad bombom na nemačke vozove.

Libanac Jusef al Hadž Dib osuđen je na doživotnu robiju, zbog pokušaja ubistva neodređenog broja ljudi.

Tužilac je naveo da je u napadima koje je Libanac planirao sa saučesnikom moglo da pogine do 75 ljudi.

Hadž Dib i njegov saučesnik ušli su jula 2006. godine u dva voza u Kelnu, od kojih je jedan išao u Koblenc, a drugi u Dortmund.

Nosili su tašne u kojima su bile boce gasa propana i ručno rađeni detonatori, ali zbog tehničke greške bombe nisu eksplodirale.

Hadž Dib i njegov saučesnik vide se na snimcima bezbednosnih kamera na železničkoj stanici u Kelnu.

Libanac je u sudnici izjavio da nije nameravao da bilo koga ubije i da je eksplozivne naprave namerno tako uradio da ne eksplodiraju.

Njegovi napadi trebalo je samo da budu upozorenje posle objavljivanja uvredljivih karikatura o proroku Muhamedu u jednom danskom časopisu, što je izazvalo nezadovoljstvo u  muslimanskom svetu i velike proteste, objasnio je Hadž Dib.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи