Španija prihvatila skoro hiljadu migranata s brodova

U poslednja dva dana Španija je prihvatila skoro 1.000 migranata koji preko Sredozemnog mora žele da se domognu evropske obale, saoštila je pomorska spasilačka služba te zemlje.

Tokom jutra do španske obale je sprovedeno 206 migranata koji su se nalazili na 10 brodova, dok je prethodnog dana njih 774 prihvaćeno sa 52 broda, prenela je agencija AP.

U 2018. godini je više od 20.000 migranata pristiglo brodovima iz Afrike u Španiju, a više od 1.500 ljudi je umrlo od početka godine u pokušaju da pređu Sredozemno more, često u pretrpanim brodovima koji nisu predviđeni za putovanja po otvorenom moru.

Migranti iznenadili kupače na Tenerifama

Kupači na plaži Del Kanuelo na Tenerifima u Španiji bili su zatečeni kada se na obalu iskrcalo pedesetak migranata.

Na snimku, koji je napravljen u petak, 27. jula, vidi se prenatrpan gumeni čamac kako pristaje na obalu i migranti koji iz njega iskaču i beže ka obližnjoj šumi.

Među migrantima bilo je i dece i najmanje jedna trudnica, prenosi španski "Pais".

Snimci su se pojavili i na društvenim mrežama, a pojedini korisnici su primetili da nudisti, kojih je takođe bilo na plaži, nisu imali vremena ni da se pokriju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво