Filipini, sukob u Predstavničkom domu

U filipinskom Predstavničkom domu došlo je do sukoba među liderima, koji je uživo prenosila filipinska televizija. Na kratko je odloženo godišnje obraćanje predsednika Rodriga Dutertea i usvajanje sprazuma o autonomiji sa muslimanskim pobunjenicima.

U trenutku kada je Rodrigo Duterte stigao helikopterom, poslanica i bivša predsednica Glorija Makapagal Arojo, uz podršku desetine poslanika, zauzela je centralno mesto u sali sugerišući da je zauzela mesto predsednika Predstavničkog doma umesto Penteleona Alvareza.

Arojo je pokušala da govori, ali joj je mikrofon isključen, potom je pokušala da viče da bi objasnila šta se dešava, da bi kasnije napustila govornicu i mahala okupljenima.

Alvarez je zajedno sa predsednikom Senata Vićenceom Sotom, stajao pored Dutertea, koji je bio vidljivo zbunjen u holu dok je trajao sukob u Predstavničkom domu koji je bio pun diplomata, poslanika i drugih velikodostojnika koji su čekali Duterteov govor.

I Arojo i Alvarez su Dutertevi saveznici, preneo je AP.

Senat je ranije ratifikovo sporazum, ali je sukob u Predstavničkom domu sprečio ovo telo da ratifikuje sporazum o autonomiji regiona Bangsamora na jugu zemlje.

Filipinska vlada je pregovarala sporazum sa najvećom muslimanskom pobunjeničkom grupom više od dve decenije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво