Južna Afrika, iz zasede ubijeno 11 taksista

Jedanaest taksista ubijeno je u Južnoj Africi, kada je njihov minibus uleteo u zasedu dok su se vraćali sa sahrane svog kolege.

Svi ubijeni su članovi Udruženja taksista provincije Gauteng, u kojoj se nalazi najveći južnoafrički grad Johanezburg.

Njih su nepoznati počinioci u subotu uveče sačekali u zasedi na putu u jugoistočnoj provinciji Kvazulu-Natal i otvorili vatru na minibus.

"U ovoj oblasti ima puno nasilja među taksistima. Vozilo je napadnuto iz zasede. Ima 11 mrtvih, dok su četvorica ozbiljno ranjena i nalaze se u bolnici. ", izjavio je portparol lokalnih vlasti.

Dodaje da se ispituje slučaj i traga za počiniocima.

Minibus je u Južnoj Africi najpopularniji oblik taksi prevoza, i česti su slučajevi nasilja između rivalskih grupa koje se bore za dominaciju u prevozu na profitabilnim rutama, prenosi Rojters.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи