Kamp Noćnih vukova u Slovačkoj, suspendovan direktor

Slovački ministar odbrane Peter Gajdoš naredio je privremenu suspenziju direktora Vojno-istorijskog Instituta Miloslava Čaploviča, nakon saznanja da u tek otvorenom kampu Noćnih vukova u šumama oko Dolne Krupe na tenkovima i transporterima koje je ta bajkerska grupa iznajmila, vežbaju članovi slovačkog ogranka Noćnih vukova.

U Ministarstvu tvrde da je ugovor o iznajmljivanju opreme potpisan bez znanja Ministarstva, prenosi slovački portal Aktuality.sk.

"Jasno je da Miloslav Čaplovič nije temeljno ispitao pozadinu ovog građanskog udruženja i time prevazišao svoje nadležnosti", navelo je Ministarstvo i dodalo da je zato i suspendovan dok se ne utvrde sve okolnosti.

Gajdoš je naredio i ispitivanje ugovora i povraćaj iznajmljene opreme, iako se radi o, kako je navedeno, "muzejskim primercima, odnosno neispravnom i degradiranom tehnologijom koja više ne može da se koristi".

Slovački ogranak Noćnih vukova otvorio je kamp u napuštenom poljoprivrednom objektu u Dolnoj Krupi 23. juna, a otvaranju je prisustvovao predstavnik ruske ambasade u Bratislavi.

Kako se navodi, ta grupa ima planove da u kampu napravi i mali vojni muzej na otvorenom zbog čega su od Ministarstva odbrane dobili vojnu tehniku koju planiraju da koriste i u aktivnostima dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Britanski Miror preneo je da je bajkerska grupa "Noćni vukovi", bliska ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, uspostavila evropsku bazu sa oklopnim vozilima i tenkovima blizu malog sela u Slovačkoj.

List navodi i da ta grupa, koja voli da se naziva "ratnici na putu" često ističe da želi da sačuva svoju domovinu od "homoseksualaca i feministkinja" i da su spremni da umru za Putina koji je njihov počasni član.

Kako prenosi britanski tabloid, njihov dolazak u Slovačku podudara se sa napadom bajkerskih bandi na mornarički objekat na Krimu 2014. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво