Puđdamon može da napusti Nemačku

Sud u Nemačkoj i formalno je obustavio proceduru ekstradicije bivšeg katalonskog lidera Karlesa Puđdamona pošto je Španija odustala od zahteva za njegovo izručenje iz Nemačke.

To znači da je Karles Puđdamon slobodan da napusti Nemačku, navodi AP.

Prethodno je tužilaštvo u Nemačkoj zatražilo od suda da formalno obustavi proceduru.

Vrhovni sud Španije je u četvrtak saopštio da odustaje od zahteva za izručenje Puđdamona iz Nemačke.

Taj zahtev izdat je na osnovu optužbi za zloupotrebu javnih sredstava, koja se odnose na njegovu organizaciju zabranjenog referenduma o nezavisnosti španske pokrajine Katalonije.

Puđdamon je uhapšen u martu u Nemačkoj, kada je putovao iz Finske u Belgiju, u koju je pobegao prošle godine iz Španije.

Bivši katalonski lider je oslobođen pod uslovom da se redovno javlja nemačkoj policiji i ne sme da napusti zemlju bez dozvole tužilaštva.

On je izjavio da želi da se vrati u Belgiju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво