Moskva otvorena za Putinovu posetu SAD

Rusija je spremna da razmotri moguću posetu predsednika Vladimira Putina Vašingtonu, na poziv predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov. Hapšenje Marije Butine je farsa, dodao je on.

Antonov je rekao da je Rusija "uvek otvorena za takve predloge", prenosi AP. "Spremni smo za diskusije o ovoj temi", naveo je ambasador.

Ipak, on je naglasio da je na Kremlju da zvanično odgovori, a Kremlj još nije komentarisao Trampovu ponudu.

Antonov je takođe rekao da je važno "suočiti se sa rezultatima" samita Trampa i Putina koji se odigrao tokom vikenda u Helsinkiju pre nego što se nastavi prebrzo ka sledećem sastanku.

AP napominje da se u SAD probudila zabrinutost po pitanju toga o čemu su dvojica predsednika razgovarala na sastanku.

Ruski ambasador je takođe ponovo negirao mešanje Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Antonov je takođe rekao da grupa američkih poslanika planira da poseti Rusiju, posle posete članova američkog Kongresa ovog meseca.

Antonov je precizirao da će do te posete doći pre održavanja izbora za Kongres u novembru, javio je Rojters a preneo Interfaks.

Hapšenje Marije Butine je farsa

Situacija u vezi uhapšene ruske državljanke Marije Butine je totalna farsa, rekao je ambasador Anatolij Antonov, i dodao da će Moskva da nastavi sa zahtevima da se ona oslobodi.

"Ono što oni rade je farsa, tragedija", rekao je ambasador, a preneo Tas

"Optužbe protiv nje su apsolutno nezakonite kao i da joj se ne dozvoli poseta ruskih diplomata, su namere da se zapravo slomi", istakao je Antonov.

Butina, uhapšena u nedelju, optužena je da je radila kao agent Ruske Federacije u SAD.

Butina demantuje krivicu, a ruska vlada tvrdi da je njeno hapšenje politički motivisano i rezultat anti-ruskog raspoloženja koje je dominantno u SAD.

Ako je osude, preti joj kazna do 15 godina zatvora.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво