Bivšoj južnokorejskoj predsednici još osam godina zatvora

Južnokorejski sud osudio je bivšu predsednicu te države Park Geon Hje na još osam godina zatvora nakon što je proglasio krivom za zloupotrebu vladinih fondova i mešanje u parlamentarne izbore 2016. godine.

Glavni okružni sud u Seulu presudio je da je Park Geon Hje, koja je već na služenju 24-godišnje zatvorske kazne zbog odvojenih optužbi za korupciju, zajedno sa saradnicima dovela do gubitka u vladinom fondu za državnu obaveštajnu službu vrednog oko 30 milijardi vona (22,72 miliona evra).

Kako prenosi Rojters, ona je takođe proglašena krivom za mešanje u izbor kandidata vladajuće partije na parlamentarnim izborima.

Park (66), koja poriče da je obavljala nezakonite aktivnosti, nije bila prisutna tokom presude.

Agencija podseća da ju je niži sud u Južnoj Koreji u aprilu proglasio krivom na osnovu odvojenih optužbi koje uključuju podmićivanje, zloupotrebu položaja i prisilu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво