Tramp planira da pozove Putina u SAD

Američki predsednik Donald Tramp planira da pozove ruskog kolegu Vladimira Putina u Vašington na novi sastanak koji bi trebalo da se održi ove jeseni, navode američki zvaničnici a prenosi "Njujork Tajms". U međuvremenu, Trampovi savetnici su zatražili detalje poslednjeg razgovora dva lidera koji je održan u Helsinkiju.

Trampov direktor obaveštajne službe Den Kouts, priznao je da je frustriran što nije bio uključen u organizaciju sastanka Trampa i Putina.

"Da me je pitao kako da se to sprovede, predložio bih potpuno drugačiji način", naveo je Kouts na konferenciji za novinare.

U međuvremenu je Bela kuća odbila Putinov predlog da se ispitaju američki građani, ukučujući bivšeg ambasadora u Moskvi Majkla Mekfola, u zamenu da se Sjedinjenim državama omogući pristup dvanaestorici ruskih obaveštajaca kako bi se oni ispitali o njihovoj ulozi u američkim izborima 2016. godine.

Na taj način je opovrgnuto da je Tramp još uvek otvoren za tu ideju. Neke diplomate su bile zabrinute da bi Tramp mogao da pristane na tu ponudu koja bi uključivala i biznismena Vilijama Braudera koji je veoma kritičan prema predsedniku Putinu.

"Reč je o predlogu koji je Putin iskreno izneo, ali predsednik Tramp nije saglasan", navela je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Kada je Tramp stigao sa sastanka u Helsinkiju, Putinov predlog je opisao kao "neverovatnu ponudu". Dva dana kasnije, Sandersova je rekla da Tramp to vidi kao "zanimljivu ideju" i da je razmatra sa svojim savetnicima.

Međutim, drugi zvaničnici su oštro odbacili predlog da se Amerikanci predaju Rusima.

Dok je u Beloj kući burno, Sara Sanders je saopštila da je Tramp zatražio od savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da pozove Putina u posetu Vašingtonu. Poseta bi trebalo da se odigra na jesen.  

"Predsednik Tramp zatražio je od Džona Boltona da pozove predsednika Putina u Vašington na jesen i ti razgovori su već u toku", navela je Sandersova na svom nalogu na Tviteru. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво