Zakerberg: Nema zabrane na Fejsbuku onima koji poriču Holokaust

Uprkos tome što poricanje Holokausta smatra "duboko uvredljivim", osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg izjavio je da ne smatra da bi takav sadržaj trebalo da bude zabranjen na Fejsbuku.

Mark Zakerberg, koji je jevrejskog porekla, u intervjuu Kari Svišer rekao je da smatra da postoje stvari "koje različiti ljudi pogrešno shvataju".

Kako AP prenosi, u trenutku kada je dodao da ne smatra da oni "namerno" pogrešno shvataju, Svišerova ga je prekinula rekavši da u slučaju onih koji Holokaust poriču, to može da bude namerno pogrešno shvatanje.

Njegove reči su izazvale kritike, a među kritičarima se našla i verska organizacija Liga za borbu protiv klevete (ADL) koja je saopštila da Fejsbuk ima "moralnu i etničku obavezu" da ljudima ne dozvoli da na svojim platformama šire sadržaj koji poriče Holokaust.

Zakerberg je poručio da uvredljiv sadržaj nije nužno zabranjen osim ukoliko služi za organizovanje nanošenja štete ili napada na nekoga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи