Identifikovani osumnjičeni za napad na Skripaljeve?

Britanski ministar bezbednosti Ven Volas demantovao je navode da je policija identifikovala nekoliko Rusa odgovornih za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, nazvavši tvrdnje "divljim spekulacijama".

"Mislim da priča pripada kategoriji ''dezinformacija i divljih spekulacija", poručio je Volas, prenosi Rojters.

Bi-Bi-Si je prethodno javio da engleska policija veruje da je identifikovala osumnjičene za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nervnim agensom "novičok".

Saopšteno je da je nekoliko Rusa identifikovano kao osumnjičeni "u pokušaju ubistva Skripaljevih".

Veruje se da su osumnjičeni identifikovani putem snimaka sa sigurnosnih kamera, koji su potom provereni sa podacima granične službe, navodi Bi-Bi-Si.

"Istražitelji veruju da su identifikovali počinioce napada "novičokom" preko sigurnosnih kamera, a potom su podaci provereni sa bazom podataka o ljudima koji su ušli u zemlju u to vreme", rekao je neimenovani izvor upoznat sa istragom za Bi-Bi-Si, dodajući da su istražitelji uvereni da su osumnjičeni Rusi.

Policija takođe veruje da je slučaj trovanja Skripaljevih povezan sa trovanjem dvoje ljudi u Ejmsberiju ranije ovog meseca,kada je jedna žena premunula, dok se muškarac i dalje nalazi u kritičnom stanju u bolnici. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара