Putin stigao u Helsinki sa skoro sat vremena kašnjenja

Predsednik Finske Sauli Niniste dočekao je u predsedničkoj palati u Helsinkiju ruskog predsednika Vladimira Putina, a kolona vozila u kojoj je predsednik SAD Donald Tramp na putu je ka palati. Putin je u finsku prestonicu stigao sa skoro sat vremena kašnjenja.

Finska televizija je ranije objavila da bi zbog kašnjenja Putina celokupna satnica današnjeg samita sa američkim predsednikom Trampom mogla da bude pomerena za 20 minuta.

Navodi se da je prvobitno planirano da Putin u 11.30 časova po srednjeevropskom vremenu sleti u Helsinki, pola sata kasnije dođe u predsedničku palatu u prestonici, da Tramp tu stigne deset minuta potom i da njihov bilateralni sastanak počne u 12.15 časova.

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gde će samit američkog i ruskog predsednika i biti održan.

Pretpostavlja se da će teme razgovora biti Sirija, Severni tok, kao i izručenje pojedinih Rusa koji žive u SAD. 

Kako javlja reporter RTS-a sa lica mesta, prisutne su visoke mere obezbeđenja, a od juče traju protesti grupa za prava žena, migranata i LGBT populacije. Jedan ugledni finski list je platio i bilbord na kojem se traži da se zaštiti novinarstvo kao civilizacijska tekovina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи