Aktivisti "Grinpisa" na tornju luteranske crkve u Helsinkiju

Organizacija za zaštitu životne sredine "Grinpis", postavila je na tornju luteranske crkve Kalio u Helsinskiju, ogroman transparent o borbi protiv klimatskih promena, uoči početka samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina u finskoj prestonici.

Na snimku finske državne televizije YLE vidi se da na transparentu piše "Ugrejte nam srca, a ne planetu".

YLE javlja i da su se "Grinpis", na nekoliko mesta okupili i drugi aktivisti, pa je tako grupa mladih kod parka Esplanada držala transparente na kojima piše "Učini da Amerika ponovo trguje!" (Make America Trade Again!) što je poruka Trampu u odnosu na njegov predizborni slogan "Učini Ameriku ponovo velikom!" (Make America Great Again!)

Na trgu Elielina održan je manji protest organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel tokom kojeg su prolaznicima deljeni pamfleti.

AP je javio da su se noćas u finskoj prestonici okupile i desetine Trampovih pristalica koji su mahali američkim zastavama i zbog kojih je postavljen policijski kordon blizu hotela u kojem su odseli predsednik SAD i njegova supruga Melanija.

Deo pristalica bio je iz antiimigracione stranke Pravi Finci, a sa druge strane ulice bila je nekolicina protivnika Trampove politike.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво