Tereza Mej: Tramp mi je savetovao da tužim EU

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da joj je američki predsednik Donald Tramp savetovao da tuži Evropsku uniju u okviru svoje strategije za Bregzit.

"Rekao mi je da bi trebalo da tužim EU, a ne da pregovaram", izjavila je Tereza Mej za Bi-Bi-Si.

"Zanimljivo je da je predsednik takođe rekao da ne treba da napustim pregovore. Rekao mi je – nemoj to da uradiš, jer ćeš biti blokirana. Zato želim da budemo u stanju da sednemo i ispregovaramo najbolji dogovor za Britaniju", navela je Mejova.

Tramp je u petak na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Mejovom rekao da je britanskoj premijerki dao predlog, ne precizirajući o čemu je reč, a koji je ona, kako je tada naveo, ocenila kao previše "brutalan".

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 15. jul 2018, 17:13) - anonymous [neregistrovani]

Mozda bi efikasnije

Bilo jos jedno iskrcavanje na Normandiju......da potvrdite okupaciju

(nedelja, 15. jul 2018, 12:48) - Ivan [neregistrovani]

Zavadi pa vladaj

Trampu je u interesu da zavadi Evropu. Misli ima pare- ima sve. 

(nedelja, 15. jul 2018, 12:41) - Sloba [neregistrovani]

Tramp dobar savetnik

Engleska je imala u eu neki status da samo koristili sad oce da tuze sto im se nedaje da dalje prodaju bez carine. sto se mene tice eu treba da stavi jos vecu carinu pa neka tuze kad budu vracali pare koje su uzeli. da vidimo dali im se to sve najzad isplatilo dok tramp sam unisti ameriku sad fabrike pocele da izbace radnike, farmeri ne sade vise, carina cini svoje.

(nedelja, 15. jul 2018, 12:28) - anonymous [neregistrovani]

Trump nisi u EU da fajes predloge

Vreme je da se ostatak Evrope otkaci nekih drugih delova ostatka Evrope,a Trump neka bolje nauci istoriju uloge Velike Britanije u neraskidivoj povrzanosti s drugim isto tako jakim zemljama Evrope.