Britanija, više od 400 predmeta nađeno u istrazi trovanja "novičokom"

Policija saopštila da je značajan broj pronađenih predmeta potencijalno kontaminiran i da će pretrage verovatno trajati nedeljama jer se traži još dokaza.

Istražiteljski timovi pronašli su više od 400 predmeta u okviru istrage o trovanju dvoje britanskih državljana nervnim agensom "novičokom", ali će pretrage verovatno trajati nedeljama jer se traži još dokaza.

Policija u današnjem saopštenju navodi da je pronašla malu bocu za koju veruje da je izvor nervnog agensa koji je usmrtio Daun Stardžes i od koga se razboleo Čarli Rauli, a nađen je u Raulijevoj kući u jugozapadnom gradu Ejmsberiju, prenosi AP.

Značajan broj pronađenih predmeta potencijalno je kontaminiran, i poslati su u laboratorije radi analiza.

Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je smrtonosni nervni agens kojim je britanski par otrovan došao iz istog pakovanja koje je u martu korišćeno u napadu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Britanski detektivi su juče naveli da su naučnici otkrili odakle je potekla ta smrtonosna supstanca.

Londonska policija saopštila je juče da je tokom pretrage kuće Čarlija Roulija pronašla bočicu i da su naučnici testiranjem sadržaja u njoj, ustanovili da je unutra "novičok".

Odakle je bočica potekla i kako je dospela u kuću, i dalje se ispituje.

Rouli (45) je otrovan zajedno sa Daun Stardžes (44), koja je preminula, dok je Rouli nedavno došao svesti.

Iz bolnice su, međutim, napomenuli da se Rouli (45) i dalje nalazi u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Njih dvoje otrovani su novičokom na samo nekoliko kilometara od mesta gde su istim nervnim agensom napadnuti Skripalj i njegova ćerka.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи