UN: Alžir ponovo proteruje migrante u Saharu

Zvaničnik UN za migracije rekao je da je vlada Alžira nastavila da proteruje migrante u Saharu, šaljući ih u smrt.

Đuzepe Loprete, koji se nalazi na čelu Međunarodne organizacije UN za migracije u Nigeru, napisao je na Tviteru da je 391 migrant iz 16 zemalja ostavljen na granici, prenosi AP.

Američka agencija je prošlog meseca prenela da je Alžir ostavio više od 13.000 migranata u pustinji Nigera i Malija od maja 2017, prisilivši ih da hodaju ili da umru na udaru nesnosne vrućine.

Vlada Alžira je, po svoj prilici, prekinula proterivanja na nekoliko nedelja, a jedan humanitarni radnik s kontaktima u Alžiru rekao je da je tamošnja vlada nedeljama držala migrante u pritvorskim centrima ne komunicirajući sa njima.

Međunarodna organizacija za migracije je pronašla mnoge migrante kako posrću u pustinji, a mnogi su za AP rekli da su usput neki i preminuli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи