Uhapšen zbog napada u Mumbaju

Jedan od osumnjičenih za planiranje napada u Mumbaju uhapšen u raciji u vojnom kampu u Pakistanu, saznaje Rojters iz više izvora.

U raciji u jednom vojnom kampu u Pakistanu uhapšeno je šest osoba, među kojima je i jedan od osumnjičenih za napade u Mumbaju Zaki-ur-Rehman Lahvi, naveo je neimenovani zvaničnik obaveštajne službe, koji nije hteo da otkrije imena drugih uhapšenih. 

Prema jednom pakistanskom zvaničniku, Zaki-ur-Rehman Lahvi pritvoren je nakon nedeljnog napada na kamp koji je ranije koristila grupa Laškar-e-Tajba, optužena za napade u indijskom finansijskom centru Mumbaju.

"Da, Lahvi je među četiri-pet uhapšenih u jučerašnjoj raciji", potvrdio je pakistanski zvaničnik.

Za sada nema zvanične potvrde vesti o upadu u kamp i hapšenjima.

Pozivajući se na neimenovani izvor iz vlade, londonski dnevnik Tajms objavio je danas da se Lahvi nalazi među uhapšenima.

Indija je optužila pakistanske ekstremiste da stoje iza napada u kojima je gotovo 200 ljudi poginulo, a više od 300 ranjeno.

Grupa Laškar-e-Tajba je, prema pakistanskim vlastima, koristila taj kamp do 2004. godine, a potom je tu bila organizacija za obrazovanje i humanitarni rad Džamat-ud-Dava.

broj komentara 0 pošalji komentar