Uhapšeni bivši premijer Pakistana i njegova ćerka

Svrgnuti pakistanski premijer Navaz Šarif i njegova ćerka Marjam uhapšeni su nakon što su se vratili u tu državu, kako bi odslužili visoke zatvorske kazne.

Uniformisana lica sprovela su Šarifa i njegovu ćerku, osuđene prošle nedelje u odsustvu zbog korupcije, odmah nakon što su avionom sleteli u grad Lahor, prenosi Rojters.

Oni su odvedeni u drugi avion koji je odmah nakon toga poleteo, a kako se navodi, oko 10.000 Šarifovih pristalica čekalo je na aerodromu da ga pozdravi.

Kako se navodi, došlo je i do sukoba na putu koji vodi do aerodroma između pristalica Šarifa i policije, a u toku dana u prekidu su bile i mreže mobilnih operatera.

Šarif i njegova ćerka vratili su se iz Velike Britanije, a nakon što ih je sud osudio na zatvorsku kaznu od 10, odnosno sedam godina zatvora, jer nisu naveli izvor novca za kupovinu luksuznih nekretnina u Londonu i nisu ih prijavili poreskim vlastima.

Očekuje se da će Šarif uložiti žalbu na presudu i da će da zatraži izlazak na slobodu uz kauciju.

Šarifu je zabranjeno učešće u politici. Njegov brat Šahbaz Šarif sada vodi partiju Muslimanska liga Pakistana i izlazi na izbore 25. jula.

broj komentara 0 pošalji komentar