Tramp doputovao u prvu zvaničnu posetu Britaniji

Američki predsednik Donald Tramp doputovao je prvu zvaničnu posetu Britaniju tokom koje će se sastati sa premijerkom Terezom Mej i kraljicom Elizabetom II.

Na aerodromu u Londonu Donalda i Melaniju Tramp dočekao je u ime premijerke ministar za međunarodnu trgovinu Lajam Foks, a pozdravio ga je i kraljičin izaslanik.

Bi-Bi-Si ukazuje da je Tramp dok je išao ka helikopteru koji će ih odvesti do centra Londona, držao Melaniju za ruku.

Ovo je prva Trampova poseta Britaniji od kada je postao predsednik SAD. Uoči dolaska rekao je da mu ne smetaju protesti protiv njega u Londonu.

"Mislim da me mnogo vole u Ujedinjenom Kraljevstvu, mislim da se slažu sa mnom po pitanju migracije", rekao je američki predsednik.

Tramp će, kako je ranije najavljeno, danas prisustvovati "večeri crnih kravata", čiji će domaćin biti britanska premijerka u palati Blenhajm u blizini Oksforda, rodnom mestu Vinstona Čerčila. 

Narednog dana, Tramp i Mejova posmatraće održavanje vežbe britanske vojske, a potom otputovati u seosku rezidenciju premijerke u Bakingemširu, gde će imati bilateralne razgovore. 

Predsednik i prva dama SAD potom će otputovati u zamak Vindzor, gde će se u petak popodne sastati sa britanskom kraljicom. 

Po završetku turneje, Tramp i Melanija otputovaće za Škotsku, gde planiraju da provedu vikend, navodi Bi-Bi-Si.

broj komentara 0 pošalji komentar