Nemačka, zahtev za ekstradiciju Puđdamona prihvatljiv

Sud u Nemačkoj presudio je da je zahtev za ekstradiciju bivšeg katalonskog lidera Karlesa Puđdamona po optužnici o zloupotrebi javnih sredstava prihvatljiv, ali je odbio zahtev da bude izručen Španiji zbog optužbi za pobunu.

"Sud je odlučio jutros da je ekstradicija zbog optužbi o zloupotrebi javnih sredstava prihvatljiva", izjavila je portparolka višeg suda u Šlezving Holštajnu, preneo je Rojters.

Tužioci su naveli da će uskoro odlučiti da li će dozvoliti ekstradiciju Puđdamona, koji je uhapšen u martu kada je ušao u Nemačku. 

Regionalna vlada Katalonije prošle godine je organizovala referendum o otcepljenju, a zatim jednostano proglasila nezavisnost. 

Među političarima protiv kojih su španske vlasti zbog toga podigle optužnice je i bivši katalonski lider Karles Puđdamon, koji je pobegao iz zemlje da bi izbegao hapšenje.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 12. jul 2018, 15:58)
milan lala [neregistrovani]

Extradikcija

Necemo te toboz isporuciti za pokusaj rusenja drzave ali ima da te isporucimo za " zloupotrebu sredstava " . Tako se to radi "nije sija nego vrat " bices isporucen lepo su se dosetili. . neka Srbija i Rusija zapamte ovaj termin "zloupotreba sredstava ". E ko vas nezna.