Tramp se sastao sa Merkelovom, sastanak opisao kao "sjajan"

Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na marginama samita NATO-a u Briselu, a sastanak je opisao kao "sjajan", samo nekoliko sati nakon što je oštro kritikovao nemačku politiku kada je reč o troškovima na polju odbrane i uvozu gasa iz Rusije.

"Imamo sjajan sastanak. Razgovaramo o vojnim troškovima... Razgovaramo o trgovini", rekao je Donald Tramp novinarima kojima je bilo dozvoljeno da uđu u prostoriju gde se on sastao sa Merkelovom.

Predsednik SAD je istakao da sa kancelarkom ima "veoma, veoma dobre odnose", prenosi Rojters.

"Sa Nemačkom imamo izvanredne odnose", istakao je Tramp dodajući da je izrazio zabrinutost zbog novog gasovoda koji je planiran od Rusije do Nemačke.

Merkelova je rekla da je razgovarala o migracijama i trgovini sa Trampom i da se raduje daljoj razmeni jer, kako je navela, SAD ostaju partner Nemačke.

Prethodno je portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla da će Tramp tokom susreta sa Merkelovom na marginama samita u Briselu ponoviti kritiku na račun Merkelove koju je izneo ranije danas.

Tramp je, naime, uoči početka samita javno napao Nemačku zbog podrške sporazumu sa Rusijom o izgradnji gasovoda u Baltičkom moru, tvrdeći da je Berlin "zarobljenik Rusije" i kritikujući Nemačku zbog nedovoljnog izdvajanja sredstava za odbranu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 11. jul 2018, 20:25)
anonymous [neregistrovani]

Glavna tema globalista

Kako Rusiju napraviti bednom i onda je porobiti.

(sreda, 11. jul 2018, 18:25)
anonymous [neregistrovani]

...

Pitao ja pre par godina jednog zapadnjaka: Kako to Nemacka moze Severni tok, a mi ne mozemo Juzni? A on mi rece: Pa vi treba da nemate pare. Makar mi je posteno odgovorio, pomislih u sebi.