Optuženi za ubistvo malteške novinarke ostaju u pritvoru

Sud na Malti odbacio je zahtev za puštanje iz pritvora uz kauciju trojice muškaraca optuženih za ubistvo istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije. Obrazloženo je da bi optuženi mogli da pobegnu i da uznemire javnost.

Trojica muškaraca uhapšena su krajem prošle godine i optužena da su postavili eksploziv pod automobil novinarke koja je pisala o slučajevima korupcije. Policija je tada saopštila da je ubistvo naručio neko drugi.

"Način na koji je počinjen zločin veoma je uznemiravajući i ima veliku sličnost sa mafijaškim ubistvima. Zbog toga, sud smatra da treba da zaštiti društvo od uznemiravanja, a što bi odobravanje kaucije stvorilo", rekla je sudija Kler Stafrejs Zamit, prenela je agencija Rojters.

Sudija je istakla da žrtva nije običan pojedinac već novinarka te da zbog toga njeno ubistvo može da bude protumačeno kao napad na slobodu izražavanja, a što je "jedan od stubova našeg društva".

Datum suđenja trojici optuženih još uvek nije određen, a oni su se u svom pojavljivanju pred sudijama izjasnili da nisu krivi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво