Šojgu: Nije moguć direktan sukob Rusije i Ukrajine

Direktan sukob između Rusije i Ukrajine nije moguć, smatra ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Uveren je da će zemlje Evropske unije upotrebiti sav svoj uticaj na vlasti u Kijevu da se nađe mirno rešenje za konflikt na jugoistoku Ukrajine.

Šojgu je, u intervjuu za italijanski list Đornale, rekao da jedino ukrajinska bezuslovna implementacija sporazuma iz Minska može da spreči "genocid ruskog stanovništva" u Ukrajini, prenela je agencija Tas.

Međutim, kako je Šojgu rekao, Kijev ne želi da ispuni svoje obaveze i poziva se na različite "klimave izgovore i pravi neosnovane optužbe na račun Rusije".

"Mi imamo zajedničke korene, vekovima smo podnosili poteškoće zajedno i borili se rame uz rame za našu slobodu i nezavisnost tokom Drugog svetskog rata", istakao je ruski ministar odbrane.

Šojgu je za italijanski list ispričao da je porodica njegove majke živela u Ukrajini i da je on kršten u crkvici u gradu Stakanovu u ukrajinskoj oblasti Lugansk te da je zbog toga uveren da nikada neće doći do konfrontacije i neprijateljstva između Rusije i Ukrajine.

Uveren je da će zemlje Evropske unije, pre svega članice "normandijske četvorke" (Nemačka, Francuska, Rusija i Ukrajina) upotrebiti sav svoj uticaj na ukrajinske vlasti da se nađe mirno rešenje za konflikt na jugoistoku Ukrajine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво