Ronilac srpskog porekla za RTS: Neverovatno je što smo sve spasili

U međunarodnom timu ronilaca koji su spasavali 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera na Tajlandu bio je i Ivan Karadžić, Danac srpskog porekla. U ekskluzivnoj izjavi za RTS kaže da je akcija bila naporna, ali da je neverovatno što su svi spaseni.

Posle više od dve nedelje, iz pećine na Tajlandu evakuisani su svih 12 dečaka i njihov fudbalski trener. Ivan Karadžić, spasilac volonter, navodi da se nikada u životu nije tako osećao: srećan, ponosan i pomalo tužan. Na putu je kući.

"Osećam se odlično, presrećan sam. Ovih dana je u pećini bolje i manje je vode. Fantastičan posao je iza nas. Neverovatno je što smo sve izvukli napolje. Nažalost, jedan kolega je izgubio život u pećini", rekao je Ivan za Beogradsku hroniku RTS-a.

Ističe da je akcija spasavanja bila naporna, da je dehidrirao i bio potpuno iscrpljen, ali je sada dobro.

Dvanaest dečaka i trener tamošnje fudbalske ekipe ušli su u pećinu 23. juna, kiše su podigle nivo vode u pećini i sve do 2. jula nije se znalo ni da li su živi.

Kada je utvrđeno gde se u lavirintu pećine nalaze, počela je trka sa nadolazećim monsunskim kišama.

Javnost širom planete pratila je akciju njihovog spasavanja iz minuta u minut. Prolazili su ronioci uskim prolazima pećine, napunjenim vodom, muljem. Donosili su hranu, kiseonik, garderobu za decu.

Jedan ronilac iz spasilačkog tima stradao je od nedostatka kiseonika, pošto je dečacima isporučio boce sa vazduhom.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво