Mej: Moj plan je "pravi Bregzit"

Premijerka Britanije Tereza Mej stoji uz svoj plan za Bregzit zbog kojeg su do sada dva ministra podnela ostavku, rekavši da je to jedini način da se izbegne uspostavljanje "čvrste" granice sa Irskom po britanskom napuštanju Evropske unije.

Tereza Mej je rekla da je njen plan, kojim se dozvoljava slobodno kretanje robe, ali ne i usluga – predstavlja "pravi Bregzit", jer će omogućiti da se između Republike Irske i Severne Irske ne podižu granične kontrole, prenosi AP.

Portparol Mejove demantovao je da je britanska vlada u raspadu i rekao je da će se ona boriti protiv eventualnih pokušaja svrgavanja, prenosi Rojters.

Ministar za Bregzit Dejvid Dejvis i ministar spoljnih poslova Britanije Boris Džonson podneli su ostavku jer se nisu slagali sa planom Mejove.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се